KALKULATOR KURSNA LISTA KONVERTOR VALUTA
Bosna Bank International otvorila poslovnicu u Travniku
Sarajevo, 21.9.11.

Bosna Bank International otvorila poslovnicu u Travniku

U prisustvu predstavnika općine i Srednjebosanskog kantona te brojnih privrednika danas je Bosna Bank International (BBI), jedina banka u BiH i regionu koja posluje po islamskim finansijskim principima, otvorila svoju poslovnicu u Travniku. Simboličnim presjecanjem vrpce poslovnicu su otvorili Amer Bukvić , direktor BBI-a i Admir Hadžiemrić , načelnik Općine Travnik .

„Otvaranjem poslovnice Travnik omogućavamo ovdašnjem stanovništvu da koristi bankarske i finansijske usluge dizajnirane po islamskim finansijskim principima. Istovremeno, zahvaljujemo se ovom gradu što je pružio šansu islamskom bankarstvu“, rekao je, između ostalog,  Amer Bukvić, direktor BBI- a  i tom prilikom pozvao privrednike Srednjebosanskog kantona da se pridruže BBI-u u njenim projektima u okviru društvene korporativne odgovornosti, naročito kada je u pitanju Sarajevo Business Forum.

Načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić kazao je kako je sretan što je Travnik dobio banku kakva je BBI-a i što će njegovi stanovnici od sad moći moći koristiti i usluge islamskog bankarstva.

Poslovnica je smještena u ulici Bosanska 157 (Travnik) i tehnički i kadrovski je opremljena za pružanje svih proizvoda i usluga islamskog bankarstva za fizička i pravna lica.Ovo je druga poslovna jedinica BBI-a u Srednjebosanskom kantonu, a  17. u BiH.